
Isbiter i hengeren. På skikkelig varme dager, kan det være lurt å strø isbiter i flisen i bunnen av hengeren i flisen.
Dette holder temperaturen behagelig i hengeren, selv på de varmeste dagene.
Jeg pleier å ha med en kjølebag med ekstra isbiter til hjemturen, da det oftest blir varmere ut på dagen.
Kjølegel og liniment. På mange stevneplasser er det vanskelig å få kjølt ned hesten efter ridning.
Jeg pleier å ha med kjølende liniment som jeg har i vaskevannet og kjølegel til å bruke på beina. Husk egen bøtte til liniment blandingen.
Mange hester liker ikke lukten av dette i vannbøtten sin og vil derfor ikke drikke av den.
Mash og vann – tilby gjerne hesten mash med mye vann. Du kan også gjerne tilsette salt/elektrolytter. Dette hjelper til å gjenopprette væskebalansen
Epleeplejuice/saft. Har du en hest som er dårlig til å drikke på reise, kan du tilsette eplejuice eller noe annet godt til vannet. Noen hester liker melasse eller vanlig husholdningssaft bedre end epleeplejuice. Dette bør du så klart teste ut hjemmefra først.
Husk å ta med bøtter! Jeg pleier å ta med 3 forskjellige. Én til vann, én til mash/grøt og én vaskebøtte med tilhørende svamp, til å vaske hesten med efter at man har ridd.
Jeg liker best myke bøtter uten hank, da det er nesten umulig for hesten å skade seg på disse.
Vurder valg av transportbandasjer/belegg. På varme dager kan det bli kjempe varmt under bandasjene.
Dette er så klart ubehagelig for hesten, men kan også gi skader på senene. Vurder derfor hvilken type bandasjer eller belegg du bruker.
Selv bruker jeg vanlige senebeskyttere som puster bra og kopper til transport på sommeren.
Vann er fundamentalt for alle levende vesener. Hos hest er vann av avgjørende betydning for fordøyelsen og regulering av varme. Sørg alltid for at vann til hesten er tilgjengelig, uansett hvor den befinner seg. Dyrlege Ellen Senum forteller: Hvor lenge kan en hest klare seg uten vann? Svar: Selv om hesten kan unnvære vann over…
Dyrlege Ellen Tori Senum informerer I forbindelse med pelsskifte. NAF B-vitamin uten sukker Tilføring av B vitaminer kan være gunstig for kostholdet til mange hester som jobber hardt, har dårlig appetitt eller føles slappe. Noen hester kan miste evnen til å produsere og bruke B vitaminer når de jobbes hardt eller utsettes for…
Rense, vaske, smøre…. Når og hvorfor? Der er mange forskjellige meninger om hovpleie og bruk av forskjellige produkter. Jeg har tatt en prat med min hovslager Kurt Langemyr og hvordan man best pleier hestens høver. Daglig hovpleie Den daglige pleien av hestens høver er veldig viktig og i grunnen ganske enkel. Daglig rensing med en…
Mix og match med One K! Liker du å matche utstyret ditt på stevne og i hverdagen? Har du lyst på både en stevnehjelm og en hverdagshjelm, men synes at det blir dyrt med to hjelmer? Eller har du noen ganger bare lyst på litt forandring? Da bør du kanskje ta en titt på One…
Hvem liker ikke å kose og stelle med hesten sin? Her får du litt tips og råd til hvordan du lykkes best med dette i hverdagen. Artikkelen daglig stell og håndtering av hesten tar for seg de vanligste tingene ved hestestell. Leie, binde, tilpasse grime – hvordan? Hester er store sterke dyr. Dette kombinert med…
Hestens daglige pleie – hvem, hva, hvor og hvorfor… Velkommen til en blogg serie hvor vi gjennomgår en rekke grunnleggende ting du som holder på med hest bør kunne. Presentasjon av skribenten: Mitt navn er Katrine Klitgaard og jeg er 34 år gammel. Jeg er opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge siden 2007….
Du har ingen produkter i handlekurven.